Du behöver
- 3 st rostbiff
- 0.5 st grön paprika
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- soja
- 2 dl grädde el Creme Fraiche
- pepparmix (Santa Maria)
- 0.5 st röd paprika
- 1 krm salt
- 2.5 dl vatten
- 0.5 st köttbuljongtärning
- cajunkrydda
- margarin
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Hacka paprikorna och vitlöken.
2
Krydda rostbiffarna med salt, cajun, pepparmix (gott att byta ut saltet mot örtsalt).
3
Blanda vattnet med soya (ca 1 msk).
4
Stek biffarna i medelvärme till önskad (blodig, medium, välstekt) smak. Lägg i de hackade paprikorna när en sida är stekt.
5
Ta upp biffarna när de stekt klart.
6
Häll på vattenblandningen samt lägg i en halv köttbuljongtärning. Rör om och låt koka upp.
7
Tillsätt grädde eller creme fraichen samt extra cajunkrydda i såsen. Tillsätt också den hackade vitlöken. Godast med potatiskroketter till och tomater.