Cajunbiffar (av Carina i Munkfors)

Du behöver 3 st rostbiff 0.5 st grön paprika 2 st vitlöksklyftor hackade soja 2 dl grädde el Creme Fraiche pepparmix (Santa Maria) 0.5 st...

Du behöver

  • 3 st rostbiff
  • 0.5 st grön paprika
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • soja
  • 2 dl grädde el Creme Fraiche
  • pepparmix (Santa Maria)
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 krm salt
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • cajunkrydda
  • margarin

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Hacka paprikorna och vitlöken.

2
Krydda rostbiffarna med salt, cajun, pepparmix (gott att byta ut saltet mot örtsalt).

3
Blanda vattnet med soya (ca 1 msk).

4
Stek biffarna i medelvärme till önskad (blodig, medium, välstekt) smak. Lägg i de hackade paprikorna när en sida är stekt.

5
Ta upp biffarna när de stekt klart.

6
Häll på vattenblandningen samt lägg i en halv köttbuljongtärning. Rör om och låt koka upp.

7
Tillsätt grädde eller creme fraichen samt extra cajunkrydda i såsen. Tillsätt också den hackade vitlöken. Godast med potatiskroketter till och tomater.

Scroll to Top