Du behöver
- 400 g champinjoner färska
- 1 st gul lök
- 2 msk margarin
- 1 tsk curry
- 10 dl vatten
- 4 msk kycklingfond
- 2 dl crème fraîche
- 3 msk portvin
- salt och peppar
Tillbehör:
150 g champinjoner
150 g bacon
3 skiva formbröd vitt
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Ansa svampen och skiva den. Skala och finhacka löken.
2
Fräs lök och svamp i matfett och curry tills löken är mjuk och glansig.
3
Tillsätt vatten och kycklingfond. Låt allt puttra ca 10 minuter. Tillsätt creme fraiche och låt soppan puttra ytterligare ca 5 minuter.
4
Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör den till en slät soppa.
5
Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den koka upp på nytt. Smaka av med portvin, salt och peppar.
6
Ansa och skiva svampen, strimla baconet och skär brödet i tärningar. Knaperstek bacon och bröd tillsammans med svampen.
7
Låt bacon, svamp och bröd rinna av på hushållspapper.
8
Häll upp soppan i varma tallrikar och strö bacon, bröd och svamp över eller bjud det som tillbehör till soppan.