Champinjonsoppa

En len champinjonsoppa med en aning currysting. Serveras med bacon och brödkrutonger.

Du behöver

  • 400 g champinjoner färska
  • 1 st gul lök
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 10 dl vatten
  • 4 msk kycklingfond
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk portvin
  • salt och peppar

Tillbehör:

150 g champinjoner
150 g bacon
3 skiva formbröd vitt

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Ansa svampen och skiva den. Skala och finhacka löken.

2
Fräs lök och svamp i matfett och curry tills löken är mjuk och glansig.

3
Tillsätt vatten och kycklingfond. Låt allt puttra ca 10 minuter. Tillsätt creme fraiche och låt soppan puttra ytterligare ca 5 minuter.

4
Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör den till en slät soppa.

5
Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den koka upp på nytt. Smaka av med portvin, salt och peppar.

6
Ansa och skiva svampen, strimla baconet och skär brödet i tärningar. Knaperstek bacon och bröd tillsammans med svampen.

7
Låt bacon, svamp och bröd rinna av på hushållspapper.

8
Häll upp soppan i varma tallrikar och strö bacon, bröd och svamp över eller bjud det som tillbehör till soppan.

Scroll to Top