Du behöver
- 2 st rulltårta färdigköpta, à 16 cm långa
- 1 pkt Ädel Vaniljvisp
- 1 pkt hallon
- 1 st dubbeldaim
Garnering:
Vispad grädde
hallon citronmeliss
Det här behövs för ca 8 port:
Gör så här
1
Skär rulltårtorna i skivor. Kläd en avlång bakform med plastfolie. Kläd formen med kakskivorna, både i botten och på kanterna.
2
Vispa vaniljvispen hårt. Grovkrossa daimen. Rör ner den i vaniljvispen.
3
Varva vaniljvisp med hallon i formen. Börja och avsluta med vaniljvisp.
4
Täck med plastfolie och ställ formen i frysen någon timme. Desserten ska inte bli helt genomfryst.
Bjud gärna en hallonpuré till. Tina 225 g hallon. Lägg dem i en mixer eller matberedare och kör några sekunder tills hallonen är mosade. Sila bort kärnorna. Rör ner 1 dl yoghurt naturell i hallonen och smaka av med florsocker.