Charlottes hallon- och daimform

Vill du ha dessert så pröva Charlottes hallon- och daimform. Den är förödande god och är en mycket lättgjord dessert där vi kan använda färdigköpta rulltårtor. Längst fram på bilden står Charlottes hallon- och daimform och bakgrunden Chokladhjärtan på fatet.

Du behöver

  • 2 st rulltårta färdigköpta, à 16 cm långa
  • 1 pkt Ädel Vaniljvisp
  • 1 pkt hallon
  • 1 st dubbeldaim

Garnering:

Vispad grädde
hallon citronmeliss

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Skär rulltårtorna i skivor. Kläd en avlång bakform med plastfolie. Kläd formen med kakskivorna, både i botten och på kanterna.

2
Vispa vaniljvispen hårt. Grovkrossa daimen. Rör ner den i vaniljvispen.

3
Varva vaniljvisp med hallon i formen. Börja och avsluta med vaniljvisp.

4
Täck med plastfolie och ställ formen i frysen någon timme. Desserten ska inte bli helt genomfryst.


Kommentar:
Bjud gärna en hallonpuré till. Tina 225 g hallon. Lägg dem i en mixer eller matberedare och kör några sekunder tills hallonen är mosade. Sila bort kärnorna. Rör ner 1 dl yoghurt naturell i hallonen och smaka av med florsocker.

Scroll to Top