Du behöver
- 6 st päron fasta
- 5 dl vatten
- 5 dl socker
- 0.5 dl punsch
Chokladsås:
200 g mörk blockchoklad
2 dl vatten
2 msk ljus sirap
1 msk smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Låt lagen koka några minuter. Tillsätt punschen och rör om.
2
Skala under tiden päronen. Ta bort flugan men låt stjälken sitta kvar. Lägg päronen i lagen och låt dem koka mjuka. Känn med provsticka eller tandpetare. Ta upp päronen med en hålslev och ställ dem åt sidan.
3
Dela chokladen i mindre bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten. Låt chokladen smälta under omrörning.
4
Tillsätt sirap, smör, vaniljsocker och vispgrädde. Låt såsen koka under vispning tills den tjocknar. Låt såsen svalna.
5
Servera päronen ställda i portionsformar eller i ett serveringsfat och häll över såsen. Strö eventuellt på lite hackade pistagemandlar.