Du behöver
- 8 st potatis
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 1.5 tsk curry
- 1 st äpple syrligt
- 1 dl crème fraîche
- salt och peppar
- 400 g korv kryddstarka
- 1 st röd paprika
- sesamfrön
- matolja
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och tärna potatisarna i sockerbitsstora tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.
2
Skär korven i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Varva korv och paprika på spett.
3
Lägg spetten i eldfast form. Pensla med matolja och strö över sesamfrön. Stek korven mitt i ugnen ca 10–15 minuter.
4
Smält matfettet i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk och låt såsen sjuda några minuter under omrörning.
5
Kärna ur och tärna äpplet. Rör ner det i såsen tillsammans med curry och creme fraiche. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
6
Rör ner potatisen och låt allt bli genomvarmt. Bjud potatisen tillsammans med korvspetten.