Dajmtårta (av Estelle i Varberg)

Du behöver 2 st ägg 2 dl socker 50 g mandel 50 g hasselnötter 1 tsk bakpulver 2.5 dl vispgrädde 4 st daim Det här...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g mandel
  • 50 g hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 4 st daim

Det här behövs för ca 10 port:

Gör så här

1
Vispa ihop ägg och socker.

2
Mal mandel och hasselnötter och blanda det med bakpulver.

3
Blanda ihop ägg, socker, hasselnötter, mandel och bakpulver.

4
Häll över smeten i en löstagbar tårtform och grädda i 30-35 min i 175 grader.

5
Vispa grädden. Krossa dajm och blanda ihop med grädden (spara ca. 1/3 dl krossad dajm till garnering). Bred ut grädden på tårtan.

Scroll to Top