Den godaste grytan a la Karin (av Maria i Överkalix)

Servera kokt ris till.

Du behöver

  • 6 st bogfläsk eller skinkstek
  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika
  • 3 dl grädde
  • 1 st dessertost (t ex paprika- eller vitlökssmak)
  • 1 st köttbuljongtärningar
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 1.5 msk vetemjöl
  • banan eller ananas

Det här behövs:

Gör så här

1
Strimla köttet. Hacka purjolök och paprika. Bryn kött, purjolök och paprika.

2
Red en sås av resterande ingredienser.

3
Lägg köttblandningen i en ugnsfast form och slå redningen över. Gratinera i ugn 200-225 grader i 20 min.

4
Skiva ev. ananas el. banan över och grädda 5 min ytterligare.

Scroll to Top