Du behöver

Det här behövs för ca 10 port:

150 g sötmandel oskalad
4 st äggvitor
2.5 dl florsocker
4 st äggulor
1 tsk potatismjöl
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
125 g ljus blockchoklad
100 g smör
2 dl Vispad grädde
blockchoklad grovt riven
kiwifrukt

Gör så här

1

Mal den oskalade mandeln. Vispa vitorna hårt. Blanda den malda mandeln med florsockret och rör sedan försiktigt ner det med de vispade vitorna.

2

Rita upp en rundel efter en vanlig mattallrik på ett bakplåtspapper och bred ut smeten.

3

Grädda i 175° i ca 20 minuter.

4

När botten är färdiggräddad, riv försiktigt bort papperet direkt.

5

Blanda äggulor, 1dl vispgrädde, potatismjöl och strösocker i en kastrull. Låt sjuda tills den börjar tjockna. Rör hela tiden!

6

Tag kastrullen från värmen och rör i blockchokladen och smöret. Kyl krämen i kylen. Rör om då och då. Den ska bli lite “seg” i konsistensen. Bred den då över den kalla botten och bred vispad grädde över.

7

Garnera med grovt riven blockchoklad. Serveras med fördel dagen efter, och gärna med färska jordgubbar som tillbehör.