Du behöver
Det här behövs för ca 10 port:
150 g sötmandel oskalad
4 st äggvitor
2.5 dl florsocker
4 st äggulor
1 tsk potatismjöl
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
125 g ljus blockchoklad
100 g smör
2 dl Vispad grädde
blockchoklad grovt riven
kiwifrukt
Gör så här
Mal den oskalade mandeln. Vispa vitorna hårt. Blanda den malda mandeln med florsockret och rör sedan försiktigt ner det med de vispade vitorna.
Rita upp en rundel efter en vanlig mattallrik på ett bakplåtspapper och bred ut smeten.
Grädda i 175° i ca 20 minuter.
När botten är färdiggräddad, riv försiktigt bort papperet direkt.
Blanda äggulor, 1dl vispgrädde, potatismjöl och strösocker i en kastrull. Låt sjuda tills den börjar tjockna. Rör hela tiden!
Tag kastrullen från värmen och rör i blockchokladen och smöret. Kyl krämen i kylen. Rör om då och då. Den ska bli lite “seg” i konsistensen. Bred den då över den kalla botten och bred vispad grädde över.
Garnera med grovt riven blockchoklad. Serveras med fördel dagen efter, och gärna med färska jordgubbar som tillbehör.