Faluburgare med tomatsalsa och pasta

Du behöver 4 st pasta port 400 g falukorv parmesanost riven Tomatsalsa: 2 tsk dijonsenap ljus 1 msk tomatpuré 1 tsk vinäger 0.5 dl matolja...

Du behöver

  • 4 st pasta port
  • 400 g falukorv
  • parmesanost riven

Tomatsalsa:

2 tsk dijonsenap ljus
1 msk tomatpuré
1 tsk vinäger
0.5 dl matolja
4 st tomater
1 st rödlök liten
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Rör ut senapen med tomatpuré och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning.

2
Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna. Rör ner lök och tomat i senapsröran. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

4
Skär falukorven i tjocka skivor. Halstra dem i stekpannan i lite matfett ca 1 minut på varje sida.

5
Fördela pastan på fyra varma tallrikar. Ringla såsen runt om. Toppa med faluburgarna. Strö över riven ost.

Scroll to Top