Du behöver
- 4 st pasta port
- 400 g falukorv
- parmesanost riven
Tomatsalsa:
2 tsk dijonsenap ljus
1 msk tomatpuré
1 tsk vinäger
0.5 dl matolja
4 st tomater
1 st rödlök liten
salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med såsen. Rör ut senapen med tomatpuré och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning.
2
Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna. Rör ner lök och tomat i senapsröran. Smaka av med salt och peppar.
3
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
4
Skär falukorven i tjocka skivor. Halstra dem i stekpannan i lite matfett ca 1 minut på varje sida.
5
Fördela pastan på fyra varma tallrikar. Ringla såsen runt om. Toppa med faluburgarna. Strö över riven ost.