Falugryta med mycket rotfrukter

Du behöver 300 g falukorv mager 6 st potatis 2 st morötter 1 st palsternacka 1 st kålrot liten 2 dl blomkålsbuketter 2 msk olja...

Du behöver

  • 300 g falukorv mager
  • 6 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st kålrot liten
  • 2 dl blomkålsbuketter
  • 2 msk olja
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 msk senap
  • 1 dl hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär falukorven i strimlor. Skär potatisen i klyftor. Skär morot, palsternacka och kålrot i munstora bitar. Fräs samtliga grönsaker och rotfrukter i oljan. Häll över buljong. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt puttra ca 10 minuter.

2
Tillsätt korven och låt grytan puttra i ytterligare ca 5 minuter. Rör ned senap och persilja. Servera med pasta eller pressad potatis.

Scroll to Top