Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl vatten fingervarmt
- 1 msk matolja
- 0.5 tsk salt
Fyllning:
1 st salsa burk, (454 g), mild
2 st paprikor
200 g bacon
3 dl riven ost
150 g ädelost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt matolja, salt och mjöl. Knåda degen blank och smidig. Låt jäsa 45 minuter under duk.
2
Stjälp upp degen och knåda den smidig på nytt. Kavla ut degen och lägg den på lätt smord långpanna. Drag ut degen lätt med fingrarna så att den täcker hela bottnen och går upp en liten bit på kanten.
3
Bred Salsan över hela pizzabottnen. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg dem ovanpå. Strö över den rivna osten.
4
Dela baconskivorna i mindre bitar och fördela dem över pizzan. Skär ädelosten i tunna skivor och lägg dem ovanpå. Strö över oliverna.
5
Låt pizzan jäsa 20 minuter.
6
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills pizzan har fått fin färg och degen är genomgräddad. Bjud kålsallad till.