Du behöver
- 1 kg räkor som skalas
- 200 g champinjoner skivade
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 st lök stor gul finhackad
- 1.5 tsk curry
- 1/2-1 tsk paprikapulver
- 1 st purjolök stor strimlad
- 4.5 st blekselleristjälk
- 1 st paprika röd finstrimlad
- 3 msk vetemjöl
- 2.5 dl fiskbuljong (tärning)
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2.5 st tomater tärnade
- 1 st kajennpeppar knivsudd
- 0.5 krm svartpeppar
- 1 msk pressad citronsaft
- dill finhackad
Det här behövs för 4-5 port:
Gör så här
1
Fräs svampen i fett en stund, tillsätt sedan lök, curry och paprikapulver. Rör om.
2
Lägg i purjolök, blekselleri och paprika. Strö över vetemjöl, rör om och späd med buljong och grädde. Lägg i tomattärningarna och sjud grytan ca 4-5 minuter.
3
Smaka av med kajennpeppar (var försiktig!), svartpeppar och citron. (Hit går rätten att förbereda.)
4
Lägg i de skalade räkorna och dill. Låt allt bli genomvarmt men inte koka.
Det är både gott och vackert med lite grovhackad isbergssallad i grytan. Lägg i salladen samtidigt med räkorna. Grytan kan utökas med skivade fiskbullar, som blandas i på slutet.