Färsig styrmansbiff

Lika god att äta uppvärmd som nylagad.

Du behöver

  • 9 st potatis medelstora
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl buljong (tärning)
  • persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisar, morötter och lök. Skär allt i skivor.

2
Varva potatis, morötter, lök och smulad köttfärs i en gryta. Underst och översta lagret ska vara potatis. Salta och peppra mellan varven.

3
Häll på buljongen och sjud på svag värme under lock i ca 30 minuter.

4
Låt grytan kallna, dela upp i lagom portioner och frys in.

5
Värm tinad gryta i mikron eller på mycket svag värme på en platta. Strö över persilja och ät.

Scroll to Top