Färsrulle för hungriga

Ungdomarnas favorit-rulle som mättar hungriga magar!

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg

Fyllning:

400 g köttfärs
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0.5 st chili färsk
saft rivet skal och av 1
0.5 st buljongtärning
0.75 dl vatten
0.75 dl crème fraîche
1.5 dl kidneybönor kokta på burk utan spad
salt och peppar

Gratinering:

riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Blanda samman mjöl, salt och peppar i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Vispa smeten slät.

2
Häll smeten i en välsmord långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 20–25 minuter eller tills pannkakan har stelnat och fått färg.

3
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.

4
Fräs löksorterna och chilin i lite matfett tills det mjuknar men inte får färg. Tillsätt köttfärsen och stek allt smuligt.

5
Rör ner limeskal, saft, buljongtärning och vatten. Låt allt småputtra ca 6–8 minuter.

6
Rör ner creme fraiche och bönor. Låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

7
Lossa pannkakan med en stekspade och stjälp upp den på smörpapper.

8
Fördela köttfärsen över pannkakan och rulla ihop den. Lägg den på smord långpanna och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten fått färg. Garnera eventuellt med oregano och bjud sallad till.

Scroll to Top