Festfin fläskfilé

Fläskfilé är tacksam bjudmat. Här får köttet extrafin smak av både bacon och en ljuvlig sås med bla spenat och pesto. En mycket lättgjord festrätt.

Du behöver

  • 550 g fläskfilé
  • 12 st bacon tunna skivor
  • salt och peppar

Sås:

125 g bladspenat förvälld
8 st vitlöksklyftor marinerade, ca 8-10 stycken
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2.5 dl grädde
1 st hönsbuljongtärning
0.5 dl hackad gräslök
1.5 msk pesto
2 st tomater

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Grovhacka spenaten. Strimla vitlöksklyftorna. Hacka tomaterna. Klipp gräslöken.

2
Vispa samman mjölet med vatten i en kastrull. Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt såsen koka upp under omrörning. Rör ner spenat, gräslök,vitlök och pesto. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar.

3
Skär fläskfilén i ca 12 bitar. Vira bacon runtom och fäst med tandpetare. Salta och peppra lätt.

4
Stek köttet gyllene på båda sidorna ca 4­5 minuter på varje sida i lite matfett. Ta bort tandpetarna och lägg köttet i såsen. Låt allt puttra några minuter.

5
Strö över de hackade tomaterna och garnera eventuellt med kryddgrönt när rätten ska serveras. Sparris eller sockerärter och dilldoftande färskpotatis smakar ljuvligt till.

Scroll to Top