Du behöver
- 500 g blandfärs
- 300 g leverpastej bakad
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1 dl persilja finklippt
- 1 dl rödvin
- 2 msk vetemjöl
- 2 st ägg
Fyllning:
1 st champinjoner liten burk i skivor
75 g bacon
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 8-10 port:
Gör så här
1
Börja med fyllningen. Låt svampen rinna av. Skär baconet i mindre bitar. Grovhacka nötterna. Fräs svamp och bacon i stekpanna en stund. Tillsätt nöthacket och låt det fräsa med någon minut. Ställ det att kallna.
2
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
3
Blanda samman alla ingredienserna till patén. Arbeta till en smidig smet.
4
Häll hälften av patésmeten i en smord avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter. Fördela fyllningen över den. Lägg på resten och jämna till ytan.
5
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt patén kallna i sin form och stå kallt någon timme så att smakerna mognar. Bjud bröd, sallad, cornichons och cumberlandsås till.