Festpaté

En smakrik paté som du antingen lägger upp på små tallrikar eller lägger patén på uppläggningsfat med sallad och cornichons.

Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 300 g leverpastej bakad
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl persilja finklippt
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 st ägg

Fyllning:

1 st champinjoner liten burk i skivor
75 g bacon

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 8-­10 port:

Gör så här

1
Börja med fyllningen. Låt svampen rinna av. Skär baconet i mindre bitar. Grovhacka nötterna. Fräs svamp och bacon i stekpanna en stund. Tillsätt nöthacket och låt det fräsa med någon minut. Ställ det att kallna.

2
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

3
Blanda samman alla ingredienserna till patén. Arbeta till en smidig smet.

4
Häll hälften av patésmeten i en smord avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter. Fördela fyllningen över den. Lägg på resten och jämna till ytan.

5
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt patén kallna i sin form och stå kallt någon timme så att smakerna mognar. Bjud bröd, sallad, cornichons och cumberlandsås till.

Scroll to Top