Fläderblomsparfait med färska bär

Du behöver 4 st äggulor 2 dl fläderblomssaft koncentrerad 4 dl vispgrädde Garnering: bär färska Det här behövs för ca 6 port: Gör så här...

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 2 dl fläderblomssaft koncentrerad
  • 4 dl vispgrädde

Garnering:

bär färska

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa samman gulor och saft i en kastrull. Låt blandningen sjuda upp under vispning tills den tjocknar och den första bubblan syns.

2
Ta kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Vispa i den då och då.

3
Vispa grädden till hårt skum och blanda ner den i krämen. Blanda väl.

4
Häll smeten i en form och låt den stå i frysen i minst 4 timmar eller längre.

5
Doppa formen snabbt i hett vatten och stjälp upp parfaiten ca 1/2 timme innan den ska ätas. Garnera.

Scroll to Top