Du behöver
- 25 g jäst
- 3 dl vatten fingervarmt
- 2 tsk salt grovt
- 3 msk olivolja
- vetemjöl ca 8-9 dl Special
Pensling och garnering:
olivolja
rosmarin
salt grovt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
2
Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 45 minuter.
3
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 9 lika stora bitar. Forma runda bullar och platta ut dem till ca 10-14 cm i diameter.
4
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 20 minuter under duk.
5
Pricka brödkakorna med fingret så att de blir gropiga. Pensla med olivolja och strö över smulad rosmarin och grovt salt.
6
Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter eller tills bröden har fin färg och känns torra.
7
Låt bröden kallna på galler.
Går att frysa och ljummas upp i ugnen vid serveringen.