Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten fingervarmt
  • 2 tsk salt grovt
  • 3 msk olivolja
  • vetemjöl ca 8-9 dl Special

Pensling och garnering:

olivolja
rosmarin
salt grovt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 45 minuter.

3
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 9 lika stora bitar. Forma runda bullar och platta ut dem till ca 10-14 cm i diameter.

4
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 20 minuter under duk.

5
Pricka brödkakorna med fingret så att de blir gropiga. Pensla med olivolja och strö över smulad rosmarin och grovt salt.

6
Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter eller tills bröden har fin färg och känns torra.

7
Låt bröden kallna på galler.


Kommentar:
Går att frysa och ljummas upp i ugnen vid serveringen.