Du behöver
- 300 g mandelmassa
- 3 st ägg
Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk kakaopulver
1.5 msk snabbkaffepulver
0.5 dl florsocker
1 st äggula
2 st daim
Garnering:
blockchoklad hyvlad
0.5 st burk mandarinklyftor
9 st kringlor chokladtäckta
citronmeliss
Ugn: 175°
Gör så här
Riv mandelmassan grovt. Lägg den i en skål. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen 2530 minuter. Låt kakan kallna innan den lossas från kanten.
Häll grädden i en skål. Tillsätt kaffepulver, florsocker och siktad kakao. Vispa till en tjock kräm.
Tillsätt äggulan i gräddsmeten. Hacka chokladen och rör ner den. Rör smeten jämn.
Bred moccakrämen över kakan i formen. Täck formen och ställ den i frysen. Låt stå minst 3 timmar. Lossa formens kant och garnera som på bilden.
En parfait smakar bäst när den är lagom krämig och ska därför tas fram ur frysen 10-15 minuter innan den ska avnjutas.