Frusen moccadröm

Den här ljuvliga parfaittårtan har en god smak av kaffe, choklad och mandelmassa och kan göras i god tid. När det är dags att servera tar du bara ut den ur frysen och garnerar.

Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg

Fyllning:

4 dl vispgrädde
1 msk kakaopulver
1.5 msk snabbkaffepulver
0.5 dl florsocker
1 st äggula
2 st daim

Garnering:

blockchoklad hyvlad
0.5 st burk mandarinklyftor
9 st kringlor chokladtäckta
citronmeliss

Ugn: 175°

Gör så här

1

Riv mandelmassan grovt. Lägg den i en skål. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen 25­30 minuter. Låt kakan kallna innan den lossas från kanten.

2

Häll grädden i en skål. Tillsätt kaffepulver, florsocker och siktad kakao. Vispa till en tjock kräm.

3

Tillsätt äggulan i gräddsmeten. Hacka chokladen och rör ner den. Rör smeten jämn.

4

Bred moccakrämen över kakan i formen. Täck formen och ställ den i frysen. Låt stå minst 3 timmar. Lossa formens kant och garnera som på bilden.


Kommentar:
En parfait smakar bäst när den är lagom krämig och ska därför tas fram ur frysen 10-15 minuter innan den ska avnjutas.

Scroll to Top