Fylld aubergine

Du behöver 2 st aubergine ca 750 g, medelstora Fyllning: 2 st lökar gula hackade 100 g bacon i tärningar 1 msk smör eller margarin...

Du behöver

  • 2 st aubergine ca 750 g, medelstora

Fyllning:

2 st lökar gula hackade
100 g bacon i tärningar
1 msk smör eller margarin
4.5 st tomater
1/2-1 st pepparfrukt finhackad
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och dela auberginerna på längden. Gröp ur fruktköttet och hacka det.

2
Fräs lök och bacon i lite fett. Lägg i auberginehacket mot slutet.

3
Hacka tomaterna, lägg dem och pepparfrukten i stekpannan. Strö över mjöl, rör om och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Fördela fyllningen i halvorna, strö över rikligt med riven ost och gratinera tills ytan fått vacker färg och rätten är genomvarm, ca 15 minuter. Servera genast med ett gott bröd eller kokt ris. En grönsallad är också gott till.

Scroll to Top