Fyllda tomater (pomodori ripieni)

Vad passar bättre än att laga en riktig italiensk rätt, lämplig att bjuda på som förrätt eller som lättlunch.

Du behöver

  • 6 st bifftomat
  • 3 dl kokt ris
  • 8 st ansjovisfiléer
  • 2 st vitlök klyftor
  • 3 msk hackad persilja
  • basilika några blad färsk
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 skiva ost

Garnering:

bladpersilja

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skär ett litet lock på tomaterna. Gröp försiktigt ur inkråmet med en sked.

2
Hacka inkråm, ansjovis, vitlök, persilja och basilika. Blanda det med riset och oljan. Salta och peppra.

3
Fyll tomaterna med röran. Ställ dem på ett ugnssäkert fat och lägg en skiva ost som lock.

4
Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter tills tomaterna är mjuka och osten har smält. Garnera och ät med ett gott bröd och ett glas kallt öl.

Scroll to Top