Du behöver
- 6 st bifftomat
- 3 dl kokt ris
- 8 st ansjovisfiléer
- 2 st vitlök klyftor
- 3 msk hackad persilja
- basilika några blad färsk
- 2 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 6 skiva ost
Garnering:
bladpersilja
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skär ett litet lock på tomaterna. Gröp försiktigt ur inkråmet med en sked.
2
Hacka inkråm, ansjovis, vitlök, persilja och basilika. Blanda det med riset och oljan. Salta och peppra.
3
Fyll tomaterna med röran. Ställ dem på ett ugnssäkert fat och lägg en skiva ost som lock.
4
Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter tills tomaterna är mjuka och osten har smält. Garnera och ät med ett gott bröd och ett glas kallt öl.