Glömd maräng med citronglass

Söt frasig maräng med lite segt innandöme och syrligt frisk citronglass till. Mer behöver inte sägas.

Du behöver

  • 5 st äggvitor
  • 3.5 dl strösocker
  • 1 st bakpulver dryg tsk
  • 1 krm salt

Citronglass:

5 st äggulor
1.5 dl strösocker
citron saften och det rivna skalet av 1
2 dl vispgrädde

Garnering:

citronskivor
citronmeliss

Ugn: 250°

Det här behövs för ca ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker, bakpulver och salt. Vispa sedan smeten kraftigt igen tills den är blank och styv.

2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Se till så att smeten blir högre på sidorna och ganska tunn i mitten.

3
Ställ formen mitt i ugnen och stäng av värmen. Låt formen stå kvar i ugnen utan att du öppnar luckan ca 6-8 timmar.

4
Vispa äggulorna med sockret ljust och pösigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Rör om.

5
Vispa grädden till skum. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en form och täck den. Ställ formen i frysen minst 4 timmar.

6
Tag fram glassen ca 10 minuter innan den ska serveras. Skeda upp den i marängen och garnera som på bilden.


Kommentar:
Lägg plastfolie i en skål och häll glassmeten i skålen. Ställ den i frysen på vanligt sätt. Sedan tar du bara upp hela foliepaketet och tippar över glassen i marängen. Drag bort folien och garnera.

Scroll to Top