Du behöver
- 5 st äggvitor
- 3.5 dl strösocker
- 1 st bakpulver dryg tsk
- 1 krm salt
Citronglass:
5 st äggulor
1.5 dl strösocker
citron saften och det rivna skalet av 1
2 dl vispgrädde
Garnering:
citronskivor
citronmeliss
Ugn: 250°
Det här behövs för ca ca 6 port:
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker, bakpulver och salt. Vispa sedan smeten kraftigt igen tills den är blank och styv.
2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Se till så att smeten blir högre på sidorna och ganska tunn i mitten.
3
Ställ formen mitt i ugnen och stäng av värmen. Låt formen stå kvar i ugnen utan att du öppnar luckan ca 6-8 timmar.
4
Vispa äggulorna med sockret ljust och pösigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Rör om.
5
Vispa grädden till skum. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en form och täck den. Ställ formen i frysen minst 4 timmar.
6
Tag fram glassen ca 10 minuter innan den ska serveras. Skeda upp den i marängen och garnera som på bilden.
Lägg plastfolie i en skål och häll glassmeten i skålen. Ställ den i frysen på vanligt sätt. Sedan tar du bara upp hela foliepaketet och tippar över glassen i marängen. Drag bort folien och garnera.