Gratinerad kassler med champinjonstuvning

Kassler är bra sommarmat som både smakar jättegott och är lätt att laga till.

Du behöver

  • 500 g kassler benfri
  • 1 pkt broccoli ca 275 g

Champinjonstuvning:

1 st champinjonssoppa redd
1 st champinjoner ca 184 g
0.5 dl grädde
0.5 msk soja äkta
sherry eventuellt 1-2 msk

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skiva kasslern och lägg den i en smord eldfast form.

2
Gör ett kryss i varje tomat och ställ dem vid sidan om. Lägg den tinade broccolin på andra sidan.

3
Blanda ut soppan med avrunnen svamp, grädde och äkta soja. Smaka av med eventuell sherry.

4
Bred stuvningen över kasslern och strö osten på stuvningen och tomaterna.

5
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått fin färg. Bjud kokt pasta eller ris till.

Scroll to Top