Grillad biff i tortillabröd med avokadosås

Den här rätten äter man med händerna så endast tallrikar och servetter dukas fram.

Du behöver

  • 500 g ryggbiff eller innanlår i skivor
  • grillolja
  • 0.5 tsk salt 1 krm peppar

Avokadosalsa:

2 dl gräddfil
1 dl crème fraîche
1.5 st avokado
1 msk pressad citron
2 st pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Tillbehör:

4 st tomater i småbitar
1 st lök finhackad gul
1 tsk paprika skivad gul
1 st isbergssalladhuvud
pepperoni
8 st tortillabröd

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Gör iordning tillbehören i små skålar.

2
Skala och mosa avokadon och blanda den med övriga ingredienser till salsan. Smaka av med lite salt och peppar.

3
Pensla biffarna med grillolja och grilla dem ca 2­-3 minuter på var sida. Salta och peppra. Strimla biffarna tunt.

4
Värm tortillabröden på grillen i ca 2 minuter.

5
Duka fram allt. Lägg ett bröd på tallriken, sedan kött, grönsaker, hel pepparoni och till sist avokadosalsan. Vik ihop, ät och njut.

Scroll to Top