Grillad smörgås

Lägg massor av fint hackad gräslök och lite timjan i färssmeten. Grilla lyxiga biffar och låt brödet ?rostas? på grillen samtidigt. Toppa med tomat och äggula i en lökring och du får en härlig varm smörgås att fresta med.

Du behöver

  • 6 skiva formfranska

Biffar:

500 g köttfärs
2 st äggulor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl gräslök finhackad
1 tsk timjan
2 dl matlagningsgrädde
smör eller margarin

Garnering:

6 st tomatskivor
6 st lökringar
6 st äggulor råa
sallad
cocktailtomater

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna till biffarna, utom grädden. Tillsätt grädden lite i taget, och rör till en jämn färs.

2
Forma 6 biffar på en vattensköljd skärbräda.

3
Grilla biffarna i ca 3 minuter på var sida. Lägg biffarna på grillade eller rostade brödskivor. Lägg först tomatskivor, sedan lökringar och till sist äggulor på biffarna. Ät smörgåsarna med sallad och tomater.

Scroll to Top