Du behöver
- jordgubbar
- päron
- äpple
- kiwi
- banan
- 50 g smält smör
- 2 msk farinsocker
- kokosflingor
Röd sås:
0.5 l jordgubbar eller hallon
1 msk florsocker
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Smält smör och farinsocker.
2
Skär frukten i bitar. Varva frukt och bär på spetten. Pensla med smöret.
3
Lägg spetten på grillen och grilla ca 2-3 minuter per sida.
4
Rensa bären till såsen och lägg dem i en mixer eller matberedare. Kör dem till en slät sås. Smaka av med florsocker.
5
Fördela såsen på 4 tallrikar. Lägg ett fruktspett på varje tallrik. Strö över kokosflingor. Bjud desserten genast.
Vill du bjuda vispad grädde till fruktspetten så smakar det jättegott om man blandar i lite ingefära i grädden.