Du behöver
- 50 g jäst
- 50 g margarin
- 5 dl vatten
- 2 tsk socker
- 1 msk salt
- 1 st ägg
- vetemjöl ca 9-10 dl Special
Pensling:
mjölk
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål.
2
Smält margarinet och tillsätt vattnet. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
3
Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
4
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 50 lika stora bitar. Rulla ut dem till långa längder, ca 22 cm.
5
Lägg dem ganska tätt på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
6
Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter.
7
Låt bröden kallna på galler utan duk.