Grissini I

Typiska italienska tunna bröd som äts till soppa. De bjuds ofta också som drinktilltugg. På bilden: Längst bak i korgen står grissini, bredvid ligger focaccia och längst till höger parmesanbröd.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk socker
  • 1 msk salt
  • 1 st ägg
  • vetemjöl ca 9-10 dl Special

Pensling:

mjölk

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål.

2
Smält margarinet och tillsätt vattnet. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.

3
Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

4
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 50 lika stora bitar. Rulla ut dem till långa längder, ca 22 cm.

5
Lägg dem ganska tätt på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

6
Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter.

7
Låt bröden kallna på galler utan duk.

Scroll to Top