Grönsaksgulasch

En härlig vegetarisk gryta att njuta av i vintermörkret.

Du behöver

  • 2 st lökar skivade gula
  • 1 msk olja eller margarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st tomater (ca 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3.5 st morötter ca 300 g
  • 4 st potatis ca 250 g
  • squash zucchini eller gurka
  • 1 st grön paprika
  • blomkål ca 250 g i buketter
  • 0.5 tsk salt
  • vitlöksklyfta ev 1 pressad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs löken i fett. Strö över paprikapulver, kayennepeppar och mjöl. Rör om och tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och salt. Sjud under lock ca 5-10 minuter.

2
Skär morötter och potatis i ganska stora bitar, lägg dem i grytan och koka i ytterligare ca 10 minuter.

3
Skär under tiden squash (eller zuccini eller gurka) i bitar. Skär också den urkärnade paprikan i bitar. Lägg i grönsakerna och koka under lock tills de är mjuka men inte mosiga, ca 10 minuter.

4
Smaka av med lite salt och eventuellt vitlök. Servera med kokt ris och ev en klick gräddfil.

Scroll to Top