Du behöver
- 2 st lökar skivade gula
- 1 msk olja eller margarin
- 1 msk paprikapulver
- 0.5 krm cayennepeppar
- 1 msk vetemjöl
- 1 st tomater (ca 400 g)
- 1 msk tomatpuré
- 2.5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 3.5 st morötter ca 300 g
- 4 st potatis ca 250 g
- squash zucchini eller gurka
- 1 st grön paprika
- blomkål ca 250 g i buketter
- 0.5 tsk salt
- vitlöksklyfta ev 1 pressad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Fräs löken i fett. Strö över paprikapulver, kayennepeppar och mjöl. Rör om och tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och salt. Sjud under lock ca 5-10 minuter.
2
Skär morötter och potatis i ganska stora bitar, lägg dem i grytan och koka i ytterligare ca 10 minuter.
3
Skär under tiden squash (eller zuccini eller gurka) i bitar. Skär också den urkärnade paprikan i bitar. Lägg i grönsakerna och koka under lock tills de är mjuka men inte mosiga, ca 10 minuter.
4
Smaka av med lite salt och eventuellt vitlök. Servera med kokt ris och ev en klick gräddfil.