Grönsakssoppa med aioli

En färgrik soppa med vitlöksmajonnäs är både värmande och smakar jättegott.

Du behöver

  • 4 st paprikor
  • 2.5 st gula lökar
  • 350 g squash
  • 1 st tomater burk
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 10 dl vatten
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk oregano eller basilika
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Aioli:

0.5 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
2 tsk basilika
1 krm sambal oelek
1 st vitlöksklyfta salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och klyfta löken. Skär squashen i bitar.

2
Fräs grönsakshacket i lite matolja ca 4­5 minuter.

3
Smula ner buljongtärningarna och tillsätt tomater, vatten, lagerblad, oregano och pressad vitlök. Låt soppan sjuda på svag värme tills grönsakerna mjuknar men har kvar sin spänst. Smaka av med salt och peppar.

4
Rör samman majonnäs med creme fraiche. Tillsätt smulad basilika, sambal oelek och pressad vitlök. Smaka av. Bjud soppan med aioli och gott bröd.

Scroll to Top