Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 tsk salt
- 1 st lök stor gul
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 st tomater
- 2.5 msk tomatpuré
- 2 st äpplen syrliga
- 1/2-1 st chilifrukt
- 1 krm nejlika
- 1 krm kanel
- 1.5 dl buljong
- 15 st oliver gröna urkärnade
- pinjenötter att strö över grytan
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills färsen har lite färg och är jämnt smulig.
2
Tillsätt salt, nejlikor och kanel.
3
Kärna ur och tag bort hinnorna på chilin. Finhacka den. Tärna tomaterna. Skala, kärna ur och tärna äpplena.
4
Rör ner chili, tomater, äpple och tomatpuré i färsen. Späd med 1 1/2 dl buljong. Låt allt puttra ca 15–20 minuter.
5
Fräs pinjenötterna lätt i olja, eventuellt med lite vitlök i. Skiva oliverna.
6
Rör ner oliverna i grytan och smaka av. Strö över pinjenötter. Grytan är god till både pasta, ris och potatis.