Het gryta med färs och äpplen

Du behöver 500 g köttfärs 1 tsk salt 1 st lök stor gul 1 st vitlöksklyfta 3 st tomater 2.5 msk tomatpuré 2 st äpplen...

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 st lök stor gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st tomater
  • 2.5 msk tomatpuré
  • 2 st äpplen syrliga
  • 1/2-1 st chilifrukt
  • 1 krm nejlika
  • 1 krm kanel
  • 1.5 dl buljong
  • 15 st oliver gröna urkärnade
  • pinjenötter att strö över grytan

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills färsen har lite färg och är jämnt smulig.

2
Tillsätt salt, nejlikor och kanel.

3
Kärna ur och tag bort hinnorna på chilin. Finhacka den. Tärna tomaterna. Skala, kärna ur och tärna äpplena.

4
Rör ner chili, tomater, äpple och tomatpuré i färsen. Späd med 1 1/2 dl buljong. Låt allt puttra ca 15–20 minuter.

5
Fräs pinjenötterna lätt i olja, eventuellt med lite vitlök i. Skiva oliverna.

6
Rör ner oliverna i grytan och smaka av. Strö över pinjenötter. Grytan är god till både pasta, ris och potatis.

Scroll to Top