Du behöver
- 500 g skinka eller picnicbog
- 2 msk kinesisk soja
- 3 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 1 st gul lök
- 2 st paprika i olika färger
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 st chilipeppar
- 2 tsk chilipulver
- salt eventuellt
- 2 msk vetemjöl + 1
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor. Blanda samman det med sojan och chilipulver.
2
Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan.
3
Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt kött, lök och paprika, lite i taget så att buljongen hålls kokande.
4
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och hackad urkärnad chili. Låt grytan koka på svag värme under lock ca 10–15 minuter.
5
Rör ut mjölet med vatten till en slät redning. Rör ner det i grytan och låt allt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt. Bjud kokt ris, majskorn och tomatsallad till.