Het mexikansk gryta I

En både lättlagad och snabb middag med härlig lite ?het? smak.

Du behöver

  • 500 g skinka eller picnicbog
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st gul lök
  • 2 st paprika i olika färger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st chilipeppar
  • 2 tsk chilipulver
  • salt eventuellt
  • 2 msk vetemjöl + 1

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i strimlor. Blanda samman det med sojan och chilipulver.

2
Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan.

3
Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt kött, lök och paprika, lite i taget så att buljongen hålls kokande.

4
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och hackad urkärnad chili. Låt grytan koka på svag värme under lock ca 10–15 minuter.

5
Rör ut mjölet med vatten till en slät redning. Rör ner det i grytan och låt allt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt. Bjud kokt ris, majskorn och tomatsallad till.

Scroll to Top