Het pasta med salami och gorgonzola

Både gorgonzola och salami sätter smak på den här ugnslagade pastarätten.

Du behöver

  • 250 g tagliatelle
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st salsa ca 454 g
  • 150 g salami
  • 150 g gorgonzola

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och strimla paprikan. Skär squashen i stavar. Strimla korven. Tärna osten.

3
Fräs löken mjuk och glansig i lite margarin. Tillsätt paprika, squash och pressad vitlök. Låt det fräsa med några minuter.

4
Tillsätt salsan och låt det puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Blanda den nykokta pastan med salami och ost. Häll över allt i en smord eldfast form. Täck med aluminiumfolie.

6
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera pastan genast.

Scroll to Top