Heta Älgrullader

Älgrullader hör till den svenska husmanskosten. I det här receptet får rulladerna en häftig het smak.

Du behöver

  • 0.5 kg älginnanlår tunna skivor
  • färskost ca 1 dl
  • 1/2-1 st chili finhackad

Stekning:

2.5 msk smör eller margarin
0.5 tsk salt
1.5 krm svartpeppar
buljong ca 1 dl

Sås:

3.5 dl sky (eller buljong av tärning)
2 msk vetemjöl + vatten
1 dl crème fraîche

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda färskosten med finhackad chili och fördela detta på köttskivorna. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare.

2
Bryn rulladerna, några i taget, i fett, salta och peppra. Häll över buljong och efterstek under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 40–50 minuter.

3
Sila skyn och späd till ca 4 dl. Red av den med mjöl utrört i vatten. Sjud såsen ca 5 minuter, tillsätt creme fraiche och smaka av. Häll den över rulladerna och servera med kokt potatis, sallad och gärna lite lingonsylt.


Kommentar:
Allt viltkött passar med svamp, lingon, rönnbär och tranbär. Viltkött är magert, vilket gör att det kan förvaras upp till 1 år i frysboxen. Vill du få vanligt nötkött att smaka av skog och vilt, kryddar du med t ex enbär, lagerblad och messmör.

Scroll to Top