Du behöver
- 4 st kassler à 125 g
- 1 st ägg
- 3 msk gräslök finklippt
- 3 msk persilja finklippt
- 3 msk ströbröd
- 3.5 tsk pesto röd
Hett mangoris:
4 st ris port nykokt
2 st vitlöksklyftor
1/2-1 st röd chilifrukt
1 st paprika gul
1 st mangofrukt stor mogen
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela kasslerskivorna men låt dem sitta ihop i botten. Fördela peston i kasslern. Stäng skivorna så att de ser hela ut.
2
Vispa lätt upp ägget. Blanda samman ströbrödet med persilja och gräslök.
3
Vänd kasslerkotletterna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
4
Stek kotletterna i smör eller margarin ca 4 minuter på varje sida.
5
Skala och finhacka vitlöken. Tag bort hinnor och kärnor från chilin. Finhacka den. Kärna ur och tärna paprikan. Skala mangon och tag bort kärnan. Tärna fruktköttet men spara lite för garnering.
6
Fräs vitlök, paprika och chili i lite matfett. Tillsätt det nykokta riset och mangotärningarna. Låt allt bli genomvarmt och smaka av. Tillsätt eventuellt lite mango chutney.
7
Lägg upp kasslerkotletterna och garnera dem med mangon och persilja.
När du hanterar chili så var noga med att tvätta händerna efteråt. Den mesta styrkan i chilin sitter i kärnor och hinnor!