Honeymoon Chicken (av Gitte i Stockholm)

Du behöver 4 st kycklingfiléer smör 2 msk sherry söt el vermouth citron rivet skal av en 2 dl grädde citron saften av 1 parmesanost...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • smör
  • 2 msk sherry söt el vermouth
  • citron rivet skal av en
  • 2 dl grädde
  • citron saften av 1
  • parmesanost ca 1 dl
  • salt
  • socker ev lite

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Stek kycklingfiléerna i en stekpanna så att de blir genomstekta.

2
Lägg dem sedan i en ugnfast form. Häll sherryn, citronsaften och det rivna skalet i stekskyn från kycklingarna. Bryn det på låg värme i ca 1 minut.

3
Häll i grädden och koka ytterligare ett par minuter. Häll sedan såsen över kycklingarna i formen. Lägg en klick smör på varje kycklingfilé och strö parmesanen över.

4
Grädda i ugnen på 200 grader till osten har fått färg.

5
Servera med ris till.

Scroll to Top