Du behöver
- 600 g squash
- 1 tsk örtsalt
- 3.5 st ägg
- 2 msk matlagningsmjöl (Ideal)
- 1 dl riven ost
- 1 st vitlök pressad klyfta
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 tsk oregano eller timjan
- 14 st körsbärstomater
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj squashen och riv den grovt med matberedaren eller på rivjärn. Strö på örtsaltet och låt det stå ca 15 minuter.
2
Krama ur vattnet som bildats och lägg det rivna i en skål. Rör ner ägg, mjöl, hälften av osten, vitlök och kryddor.
3
Häll smeten i en smord ugnssäker form. Sätt ner de sköljda och delade tomaterna i smeten.
4
Strö över resten av osten och grädda ca 25-30 minuter mitt i ugnen. Ät gärna bröd till.