Höstens squashlåda

Du behöver 600 g squash 1 tsk örtsalt 3.5 st ägg 2 msk matlagningsmjöl (Ideal) 1 dl riven ost 1 st vitlök pressad klyfta 1...

Du behöver

  • 600 g squash
  • 1 tsk örtsalt
  • 3.5 st ägg
  • 2 msk matlagningsmjöl (Ideal)
  • 1 dl riven ost
  • 1 st vitlök pressad klyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk oregano eller timjan
  • 14 st körsbärstomater

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj squashen och riv den grovt med matberedaren eller på rivjärn. Strö på örtsaltet och låt det stå ca 15 minuter.

2
Krama ur vattnet som bildats och lägg det rivna i en skål. Rör ner ägg, mjöl, hälften av osten, vitlök och kryddor.

3
Häll smeten i en smord ugnssäker form. Sätt ner de sköljda och delade tomaterna i smeten.

4
Strö över resten av osten och grädda ca 25-30 minuter mitt i ugnen. Ät gärna bröd till.

Scroll to Top