Husets gröna paj

Pajen blir extra smakrik med grahamsmjöl i degen, men visst kan du byta ut det mot vetemjöl, om du vill eller kanske hälften av varje.

Du behöver

Deg:

3 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin

Fyllning:

palsternackor ca 300 g förvällda i bitar
1 pkt bladspenat tinad
1 st purjolök strimlad

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Finfördela fettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Kavla eller kläm ut degen i en pajform, ca 24 cm i diamter. Nagga och förgrädda ca 10 minuter.

2
Förväll purjolöken någon minut, låt den rinna av och lägg den i pajskalet tillsammans med palsternackor, urkramad spenat och ost.

3
Vispa till äggstanningen och häll den i formen. Grädda ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat. Servera med en grönsallad.

Scroll to Top