Du behöver

  • 600 g spättafiléer färska eller tinade frysta

Marinadröra:

2 st tomater
1 st lök liten gul
1 st ägg
1 msk citronsaft
1 dl crème fraîche
2 tsk senap ljus fransk
1 tsk dragon
0.5 dl hackad persilja
1 st vitlöksklyfta pressad
1/2-1 tsk salt
1 krm peppar

Ugn: 250°

Saffransris:

2 dl ris långkorningt
vatten ca 4 dl
0.5 tsk salt
0.5 pkt saffran

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Finhacka tomater och lök och blanda detta med övriga ingredienser till marinadröran.

2
Smörj en ugnssäker form och lägg spättfiléerna dubbelvikta på fatet. Häll över röran. Täck formen och ställ den i kylen några timmar.

3
Gratinera mitt i ugnen i ca 15–20 minuter. Koka under tiden saffransriset enligt anvisning på paketet.

4
Servera fisken med saffransris och skivade tomater eller annat grönt.