Indisk currygryta

En indiskinspirerad gryta som bjuds tillsammans med matlagningsyoghurt.

Du behöver

  • 8 st potatis små
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st blomkålshuvud litet
  • 1 st purjolök
  • 1 msk curry
  • grönsaksbuljong ca 3 dl
  • banan
  • mandelspån eller rostade kokosflingor

Tillbehör:

matlagningsyoghurt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisarna. Skala och skär morötterna i sneda skivor. Ansa och skiva purjolöken. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skala och tärna palsternackan.

2
Fräs potatis, morötter och palsternacka i lite matfett tillsammans med curryn.

3
Tillsätt buljong och låt det puttra på svag värme under lock ca 15 minuter.

4
Rör ner blomkål och purjolök. Låt allt sjuda vidare ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Smaka av.

5
Skala och skiva bananerna. Rör ner dem i grytan och strö över mandelspån eller kokosflingor. Bjud yoghurt till, gärna smaksatt med lite pressad vitlök.

Scroll to Top