Du behöver
- 8 st potatis små
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 0.5 st blomkålshuvud litet
- 1 st purjolök
- 1 msk curry
- grönsaksbuljong ca 3 dl
- banan
- mandelspån eller rostade kokosflingor
Tillbehör:
matlagningsyoghurt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisarna. Skala och skär morötterna i sneda skivor. Ansa och skiva purjolöken. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skala och tärna palsternackan.
2
Fräs potatis, morötter och palsternacka i lite matfett tillsammans med curryn.
3
Tillsätt buljong och låt det puttra på svag värme under lock ca 15 minuter.
4
Rör ner blomkål och purjolök. Låt allt sjuda vidare ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Smaka av.
5
Skala och skiva bananerna. Rör ner dem i grytan och strö över mandelspån eller kokosflingor. Bjud yoghurt till, gärna smaksatt med lite pressad vitlök.