Du behöver
- 500 g nötfärs
- 3 msk ströbröd
- 1.5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 0.5 st gul lök
Pizzatäcke:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
200 g champinjoner färska
1 st röd paprika
1 st burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
salt och peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla i ca 10 minuter.
2
Skala och finhacka löken. Rör ner den i ströbrödsblandningen tillsammans med färs, ägg, salt och peppar. Arbeta till en smidig smet.
3
Forma ca 8 biffar. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Tag upp biffarna och lägg dem på smort eldfast fat.
4
Skala och finhacka lök och vitlök till pizzatäcket. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan.
5
Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt paprika, krossade tomater, tomatpuré och oregano. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka ihop några minuter.
6
Lägg ostskivor över biffarna och fördela såsen över dem. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills biffarna är genomvarma.