Italienska pizzabiffar

Bjud nykokt pasta till de här goda biffarna.

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 0.5 st gul lök

Pizzatäcke:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
200 g champinjoner färska
1 st röd paprika
1 st burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla i ca 10 minuter.

2
Skala och finhacka löken. Rör ner den i ströbrödsblandningen tillsammans med färs, ägg, salt och peppar. Arbeta till en smidig smet.

3
Forma ca 8 biffar. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Tag upp biffarna och lägg dem på smort eldfast fat.

4
Skala och finhacka lök och vitlök till pizzatäcket. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan.

5
Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt paprika, krossade tomater, tomatpuré och oregano. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka ihop några minuter.

6
Lägg ostskivor över biffarna och fördela såsen över dem. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills biffarna är genomvarma.

Scroll to Top