Kålrotsgratäng

Jättegod som vegetarisk rätt men den passar också till både korv eller skivad rökt eller kokt skinka.

Du behöver

  • 700 g kålrot
  • 3 st tomater
  • 1 st purjolök liten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk oregano
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala kålroten. Skär den i fina strimlor.

2
Ansa och strimla purjolöken. Skär tomaterna i bitar.

3
Varva kålrot, purjolök, tomat, salt och oregano i en smord eldfast form.

4
Vispa samman grädde och mjölk. Häll det över kålroten. Klicka smöret över.

5
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills kålroten är mjuk. Bjud bröd och ost till.

Scroll to Top