Kantarellrulle

Nu "vittjar" vi våra kantarellställen och ve den, som har varit där och plockat! Rullen att fylla med härlig nyplockad svamp (eller köpt på burk) är nästan som en sufflé, pösig och läcke

Du behöver

Smet:

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1.5 st ost hg riven
4 st äggulor
2 tsk potatismjöl
0.5 tsk salt
4 st äggvitor

Fyllning:

kantareller eller motsvarande mängd konserverade
2 msk smör eller margarin
1.5 msk lök finhackad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 dl hackad persilja

Gratinering:

2 msk smält smör eller margarin
riven ost

Ugn: 175°/250°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Smält fettet, rör ner mjölet och späd med mjölken. Sjud i ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.

2
Rör ner ost, gulor, potatismjöl och salt. Låt smeten kallna.

3
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut den i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med smort bakpapper. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

4
Fräs under tiden den hackade svampen i matfett tills det “knäpper” i den. Krydda med lök, salt och peppar.

5
Stjälp upp sufflén på ett bakpapper. Fördela svampen över hela ytan och strö på persilja.

6
Rulla ihop från långsidan, pensla rullen med smält fett och strö på lite ost. (Hit går rätten att förbereda.) Gratinera ca 10 minuter. Servera med någon sallad.

Scroll to Top