Du behöver
- 1 l kantareller
- 3 st ägg
- 1.5 dl crème fraîche
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm peppar
Sås:
2 st schalottenlökar
1.5 dl buljong
1 msk balsamvinäger
150 g smör
3 msk klippt gräslök
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 5-6 port:
Gör så här
1
Ansa svampen och fräs den i lite matfett tills det “knäpper” i den. Låt svampen kallna.
2
Hacka eller mixa svampen fint.
3
Vispa samman äggen med creme fraiche, salt och peppar. Rör ner svampen.
4
4. Fördela smeten i 5?6 välsmorda små timbalformar. Ställ dem i en eldfast form. Häll vatten runtom.
5
Täck formarna med ett smort smörgåspapper. Grädda mitt i ugnen i vattenbad ca 25-30 minuter.
6
Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt buljong och balsamvinäger. Låt det koka ihop lite.
7
Klicka i smöret under vispning. Tillsätt klippt gräslök och smaka av.
8
Stjälp upp timbalerna på tallrikar och fördela gräslökssåsen runtom. Garnera eventuellt med tomatros och kryddgrönt.
Du kan också garnera timbalerna med rökt skinka eller salami.