Kantarelltimbaler

Festliga timbaler gjorda på höstens kantareller passar fint att inleda festmenyn med.

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar

Sås:

2 st schalottenlökar
1.5 dl buljong
1 msk balsamvinäger
150 g smör
3 msk klippt gräslök

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 5-6 port:

Gör så här

1
Ansa svampen och fräs den i lite matfett tills det “knäpper” i den. Låt svampen kallna.

2
Hacka eller mixa svampen fint.

3
Vispa samman äggen med creme fraiche, salt och peppar. Rör ner svampen.

4
4. Fördela smeten i 5?6 välsmorda små timbalformar. Ställ dem i en eldfast form. Häll vatten runtom.

5
Täck formarna med ett smort smörgåspapper. Grädda mitt i ugnen i vattenbad ca 25-30 minuter.

6
Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt buljong och balsamvinäger. Låt det koka ihop lite.

7
Klicka i smöret under vispning. Tillsätt klippt gräslök och smaka av.

8
Stjälp upp timbalerna på tallrikar och fördela gräslökssåsen runtom. Garnera eventuellt med tomatros och kryddgrönt.


Kommentar:
Du kan också garnera timbalerna med rökt skinka eller salami.

Scroll to Top