Kardemummaglass med passionsfruktssås

Ljuvlig lite kryddig glass. Såsen, med passionsfrukt, apelsinjuice och halvsött vin, ger en perfekt smakbrytning. Glassen kan du göra några dagar i förväg och ställa i frysen.

Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk kardemumma mald
  • 250 g kesella Gourmet
  • 2 dl vispgrädde

Sås:

4.5 st passionsfrukt
1.5 dl vin halvsött vitt
0.75 dl koncentrerad apelsinjuice

Till serveringen:

kiwifrukt jordgubbar, stjärnfrukt eller andra frukter

Det här behövs för ca 6-8 port:

Gör så här

1
Vispa äggulor och farinsocker ljust och poröst.

2
Tillsätt kardemumma och Kesella. Rör om väl så att allt blandas. Vispa grädden till skum och rör ner den i äggsmeten.

3
Klä en 1-litersform med plastfolie. Häll smeten i formen. Täck och ställ formen i frysen i minst 5-6 timmar.

4
Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Lägg det i en skål och tillsätt vin och apelsinjuice. Vispa samman. Ställ såsen kallt till sden ska serveras. Tag fram glassen ca 20 minuter före serveringen.


Kommentar:
Vill du inte ha vin i såsen så använd torr äpplecider i stället.

Scroll to Top