Du behöver
- 2 st äggulor
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk kardemumma mald
- 250 g kesella Gourmet
- 2 dl vispgrädde
Sås:
4.5 st passionsfrukt
1.5 dl vin halvsött vitt
0.75 dl koncentrerad apelsinjuice
Till serveringen:
kiwifrukt jordgubbar, stjärnfrukt eller andra frukter
Det här behövs för ca 6-8 port:
Gör så här
1
Vispa äggulor och farinsocker ljust och poröst.
2
Tillsätt kardemumma och Kesella. Rör om väl så att allt blandas. Vispa grädden till skum och rör ner den i äggsmeten.
3
Klä en 1-litersform med plastfolie. Häll smeten i formen. Täck och ställ formen i frysen i minst 5-6 timmar.
4
Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Lägg det i en skål och tillsätt vin och apelsinjuice. Vispa samman. Ställ såsen kallt till sden ska serveras. Tag fram glassen ca 20 minuter före serveringen.
Vill du inte ha vin i såsen så använd torr äpplecider i stället.