Du behöver

  • 12 st lasagneplattor
  • 4 dl svamp hackad förvälld
  • 1 st lök hackad gul
  • 2.5 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt

Ostsås:

50 st smör eller margarin
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
0.5 tsk salt
0.5 krm vitpeppar
100 g riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Låt svampen fräsa i matfett, de sista minuterna med löken. Salta.

2
Smält fettet till såsen, rör ner mjöl och späd med mjölk. Sjud såsen ca 5 minuter. Salta och peppra. Rör ner osten.

3
Bred ut 1/4 av ostsåsen i botten på en smord ugnssäker form. Lägg på pasta, därefter svampfräset och ostsås. Varva så. Översta lagret ska vara sås.

4
Strö över lite riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter. En grönsallad är gott till.