Kasslerkotlett med sherrysås och primörer

Du behöver 4 st kassler 4 st ananasringar 4 st cocktailtomater krasse Sherrysås: 1 dl sherry söt eller halvsöt 1 st grönsaksbuljongtärning 2 dl crème...

Du behöver

  • 4 st kassler
  • 4 st ananasringar
  • 4 st cocktailtomater
  • krasse

Sherrysås:

1 dl sherry söt eller halvsöt
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraîche
1 st krasse ask

Primörer:

morötter lättkokta späda
vårlök
sallat späd

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Häll sherryn i en kastrull och smula ner buljongen. Låt det koka samman några minuter. Rör ner creme fraiche och låt såsen koka ytterligare några minuter. Tillsätt krassen.

2
Fräs kasslerkotletterna tills de får vacker färg på båda sidorna.

3
Stek ananasskivorna i lite matfett på båda sidorna.

4
Lägg ananasskivorna ovanpå kasslern. Garnera med cocktailtomater. Bjud kotletterna med sås, primörer, sallad och persiljepotatis.

Scroll to Top