Kasslerlåda (av Harriet i Västertorp)

Du behöver 600 g kassler 6 prt ris 1 st purjolök 1 st champinjoner stor burk skivade 3 dl vispgrädde (ovispad) 2 st ost påsar...

Du behöver

  • 600 g kassler
  • 6 prt ris
  • 1 st purjolök
  • 1 st champinjoner stor burk skivade
  • 3 dl vispgrädde (ovispad)
  • 2 st ost påsar riven
  • 1 st majonnäs (275g)
  • 3 tsk senap

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Skär purjolöken i skivor och fräs den i smör.

2
Koka ris till 6 personer.

3
Blanda ihop grädde, majonnäs, senap och den rivna osten.

4
Lägg riset i en eldfast form, lägg den lätt stekta purjolöken över. Häll lite av gräddblandningen över.

5
Skiva kasslern i tunna skivor och lägg den över purjolöken. Lägg sedan på champinjonerna och häll över resten av gräddblandningen.

6
Ställ formen i ugnen på 225° i 25 minuter.

Scroll to Top