Du behöver

  • 175 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • vetemjöl ca 15 dl

Fyllning:

200 g kokosmandelmassa (Odense)
vatten lite

Pensling:

ägg
kokos

Ugn: 225 °

Gör så här

1
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.

2
Rör i ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 4 delar, forma dem runda och kavla ut till runda plattor. Sporra var och en av dessa till 8 delar.

4
Fördela kokosmandelmassan på degen och rulla ihop till gifflar från den bredaste delen. Lägg gifflarna på plåt och låt dem jäsa ca 30 minuter.

5
Pensla med ägg, strö på kokos och grädda ca 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt gifflarna kallna på galler under bakduk.