Du behöver
- 175 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 dl socker
- vetemjöl ca 15 dl
Fyllning:
200 g kokosmandelmassa (Odense)
vatten lite
Pensling:
ägg
kokos
Ugn: 225 °
Gör så här
1
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
2
Rör i ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 4 delar, forma dem runda och kavla ut till runda plattor. Sporra var och en av dessa till 8 delar.
4
Fördela kokosmandelmassan på degen och rulla ihop till gifflar från den bredaste delen. Lägg gifflarna på plåt och låt dem jäsa ca 30 minuter.
5
Pensla med ägg, strö på kokos och grädda ca 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt gifflarna kallna på galler under bakduk.