Du behöver
- 8 st champinjoner stora färska
- 1 st gul lök
- 12 cm purjolök
- 0.33 st falukorv
- 3 st kabanosskorv
- 1.5 msk margarin
- 0.5 msk mjöl
- 2 dl vatten
- 2.5 tsk fransk senap
- 1 st burk crème fraîche
- 2 msk yoghurt mild
- 0.5 st buljongtärning
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skiva och fräs svampen. Tag upp den ur grytan.
2
Skär bägge korvsorterna i bitar. Strimla lök och purjolök. Fräs ihop det med korven och lägg i svampen mot slutet.
3
Rör ihop mjöl, vatten och senap. Häll detta i grytan och rör om. TIllsätt 1/2 buljongtärning, créme fraiche och yoghurt. Blanda ihop väl. Salta och peppra och smaka av med ev. mer senap. Låt puttra ett par minuter och servera med t ex ris.