Köttbullar på Kinavis

Köttbullar i sötsur sås ger en spännande smak.

Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl buljong
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk malen ingefära

Sås:

1 st ananas ca 225 g
2 dl ananasspad + vatten
1 msk soja äkta
2 msk socker
0.5 tsk malen ingefära
2 msk vinäger
1 tsk potatismjöl + 1 msk vatten

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman havregryn med potatismjöl. Häll över buljongen och låt det svälla i ca 10 min.

2
Skala och riv löken under tiden.

3
Arbeta in färs, ägg, salt, peppar, ingefära och lök i havregryn- och potatismjölblandningen. Arbeta till en smidig smet.

4
Forma köttbullar med vattensköljda händer.

5
Stek köttbullarna gyllene i lite matfett. Efterstek dem på svag värme i ca 10 minuter.

6
Skär ananasen i mindre bitar.

7
Vispa samman ananasspad med vatten, soja, socker, vinäger och ingefära i en kastrull. Tillsätt ananasbitarna och låt såsen koka någon minut.

8
Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp. Smaka av.

9
Häll såsen över köttbullarna och bjud kokt ris och sallad till.

Scroll to Top