Du behöver
- 500 g blandfärs
- 0.75 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1.5 dl buljong
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk malen ingefära
Sås:
1 st ananas ca 225 g
2 dl ananasspad + vatten
1 msk soja äkta
2 msk socker
0.5 tsk malen ingefära
2 msk vinäger
1 tsk potatismjöl + 1 msk vatten
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda samman havregryn med potatismjöl. Häll över buljongen och låt det svälla i ca 10 min.
2
Skala och riv löken under tiden.
3
Arbeta in färs, ägg, salt, peppar, ingefära och lök i havregryn- och potatismjölblandningen. Arbeta till en smidig smet.
4
Forma köttbullar med vattensköljda händer.
5
Stek köttbullarna gyllene i lite matfett. Efterstek dem på svag värme i ca 10 minuter.
6
Skär ananasen i mindre bitar.
7
Vispa samman ananasspad med vatten, soja, socker, vinäger och ingefära i en kastrull. Tillsätt ananasbitarna och låt såsen koka någon minut.
8
Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp. Smaka av.
9
Häll såsen över köttbullarna och bjud kokt ris och sallad till.